voorpatienten

Hieronder vindt u patiënteninformatie over Aleanza en de aangesloten praktijken.

  • Soorten GGZ-zorg
  • Voordelen Aleanza
  • Aanmelden bij Aleanza praktijken
  • Links


Soorten GGZ-zorg

Aleanza biedt twee soorten GGZ-zorg. Voor psychische klachten die relatief kort bestaan en zich veelal niet in combinatie met andere fysieke of psychische klachten voordoen, kunt u terecht bij de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) voor kortdurende psychologische hulp.

Als de problemen complex zijn, al langer bestaan en als het dagelijks functioneren in ernstige mate door uw klachten belemmerd wordt (u bent bijvoorbeeld niet meer in staat om uw zorgtaken te vervullen of naar uw werk te gaan) kunt u terecht bij een psychotherapeut of klinisch (neuro)psycholoog in de Specialistische GGZ (S-GGZ). Deze behandeling duurt zo nodig langer.

Een psychiater is zowel werkzaam in de GB-GGZ als de S-GGZ. Een psychiater verricht net als de psychologen onderzoek en doet diagnostiek, maar kan ook medicatie voorschrijven om uw klachten te behandelen.


Voordelen Aleanza

De wachttijden zijn over het algemeen kort. U kunt kiezen uit een ruim aanbod van zorgaanbieders en specialismen De Aleanza praktijken zijn laagdrempelig en goed bereikbaar. De lijnen met uw huisarts zijn kort, zodat afstemming altijd kan als dat nodig is. De vrijgevestigde Aleanza zorgverleners zijn ervaren, gekwalificeerd en breed geschoold.


Aanmelden bij Aleanza praktijken

Een overzicht van de bij Aleanza aangesloten praktijken treft u hier. U kunt hier bekijken welke zorgverleners bij u in de buurt zitten en wie GB-GGZ en/ of S-GGZ biedt. U kunt via de plattegrond of de links makkelijk doorklikken naar de betreffende website. Via de website van de praktijk kunt u zich dan aanmelden.


Links

Hier treft u diverse verwijzingen aan naar voor u interessante websites of publicaties.